pátek 15. července 2016

Domácí krtkův dort

Už vcelku dlouhou dobu dělám Krtkův dort doma. Jednou jsem jej vyzkoušela z krabice a pořád jsem cítila, že je nějak umělý a zvláštní. Tak jsem si našla recept, mírně poupravila a hurá na to.
Na tento rychlý a také osvěžující dezert potřebujete:
na korpus
180 g polohrubé mouky
100 g mletého cukru
100 ml oleje
150 ml mléka
2 vejce
1 kypřící prášek
panák rumu
na náplň
4 zralé banány
2 smetany ke šlehání
1 smetafix
100 g hořké čokolády
Nejdříve si umíchejte žloutky, cukr a rum. Bílky si vymíchejte do sněhu. Poté si smíchejte mouku, kypřící prášek a mletý cukr. Následně přidejte do žloutkové směsi olej, mléko a smíchejte tuto tekutou směs a suchou směs. Poté opatrně vmíchejte sníh z bílků.

Do vymazané formy vylijte těsto a pečte na 180° C, zhruba 30 minut. Poté vyřízněte kruh, který vydlabejte, ale pozor, ať si na spodku dortu neuděláte díru. Následně rozpulte banány a poskládejte na dno. Vymíchejte si dvě šlehačky, přidejte smetafix na zpevnění a můžete přidat i sáček vanilkového cukru. 
Do smetanového krému přimíchejte strouhanou nebo na malinké kousky pokrájenou hořkou čokoládu a naneste na banány. Nakonec posypte tím, co vám zbylo z vydlabávání dortu a dejte ztuhnout do ledničky. A tradáá - máte hotovo!
Máte rádi tento dort? Děláte jej doma taky? Který dezert je váš nejoblíbenější?

Slečna krtková




Žádné komentáře:

Okomentovat