pátek 13. února 2015

Rychlé večeře

Občas se člověk domů večer přižene opravdu pozdě a k tomu ještě hladový! Co pak? Buď můžete další dlouhou dobu strávit v kuchyni, odbýt se něčím rychlým a studeným, objednat si jídlo rozvozem...

...nebo uvařit něco rychlého a k tomu dobrého. (o tom, jak je to tučné nebo zdravé raději pomlčím, ale zas tak hrozné to není:))

Oblíbená, i když studená večeře můžou být například jednohubky. Někdy zkoušíme různé kombinace, až narazíme na tu nej! Vítězové jsou:

Česnekovo-šunkové jednohubky s olivami



Jednohubky s krevetami a petrželkou, s pomazánkovým máslem



Polévky jsou u nás nejvíc oblíbené krémové a teda na vývar nedá nikdo dopustit. A mezi časté, rychlé a dokonce i zdravé patří:

 Brokolicový krém se zakysanou smetanou.



Vcelku lehké a přitom vydatné večeře, které se hodí, jak na léto, tak i na zimu jsou:

Kuskus se zeleninou



Paella s mořskými plody



Kari rýže s kuřecími kousky a hráškem



Klasické zapečené těstoviny


Občas si dopřejeme a místo mekáče si uděláme vlastní Hamburgery.



Velkou oblibu si u nás získalo i listové těsto. Vrchní příčku teplého i studeného pokrmu obsazuje:

Slaný štrůdl






A mezi poslední vyzkoušené recepty, které rozhodně doporučuji vyzkoušet, patří:

Zeleninový tataráček





Recepty zašlu nebo dodám na vyžádání:) Ale jsou to opravdu rychlé chuťovky, většinou z věcí, které máme doma v zásobách.

Užijte si krásný pátek třináctého - napříč pověrám. ( číslo 13 je mé oblíbené)

Kuchtící





9 komentářů:

  1. Až na zeleninový tataráček mám všechno zmíněné moc ráda. :-) Takže na poslední uvedené bych recept uvítala :-)) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm, vytříbený vkus:) Zeleninový tataráček dělám tak, že nakrájím na malé kousky 3 velká rajčata, 2 papriky, 1 velkou cibuli, možno přidat i kousky opečeného lilku a cukety, někdo dává i salátovou okurku - tu já nedávám. Přidám prolisované 2-3 stroužky česneku. A zhruba 15 dkg nastrouhaného sýra, většinou eidam. Všechno smíchám dohromady. Pak přidám lžíci kečupu nebo 2 lžíce rajčatového protlaku, 2-3 lžičky worchestru. Nakonec dochutím kořením, jako je sůl, pepř, špetka chilli, možno přidat i lžičku cukru (kvůli kyselejšímu protlaku). A poté servíruji na opečené toasty nebo topinky. V teplé variantě se dá tato zeleninová směs na pánvičku a zamíchá se do ní 1 - 2 vajíčka. Pak vznikne něco jako domácí ďábelské toasty:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Míši za recept, už dlouho jsem ho chtěla vyzkoušet :-)

      Vymazat
  3. Super, tak vyzkoušej a dej vědět, jak se povedlo nebo jestli máš nějaké inovace:)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to skvěle! :) Nejvíc se mi zamlouvají - myslím, že druhý recept - jednohubky s krevetkami. :)))
    give away

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:) Krevety a podobné mořské lahůdky já můžu:)

      Vymazat
  5. Teda samá dobrota...Díky že jste nahlédla na můj nový blog...Mějte se Pa Ila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač:) Já také děkuji:) M.

      Vymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat